Ga naar hoofdinhoud

Het project

Tot op heden worden bij Twence de ketelinstallaties gereinigd door middel van explosief reinigen. Dit systeem van het explosief reinigen zal worden vervangen door een 5-tal Shock Pulse Generatoren (SPG’s). In een testuitvoering is bij lijn 1 de toepassing van de Shock Pulse Generatoren met succes toegepast, vandaar dat het nu de beurt was aan lijn 2.

 

De opdracht

Powerspex was in eerste instantie verantwoordelijk voor het uitvoeren van de elektrotechnische werkzaamheden aan de SPG’s. De panelen, materialen en documentatie werden door een andere (buitenlandse) firma geleverd en moesten door Powerspex geplaatst/geïnstalleerd te worden.

Al snel werd duidelijk dat de geleverde materialen niet geheel aan de juiste (Nederlandse) normering voldeden; de panelen zijn daarna in de werkplaats zodanig aangepast dat zij wel aan de juiste normering werd voldaan.

 

Resultaat

Het resultaat is dat we gezamenlijk met de mechanische subcontractor en Twence een volwaardig werkend systeem hebben neergezet, die voldoet aan de Nederlandse regelgeving.

Back To Top