Ga naar hoofdinhoud

Het project

SVP zal in de toekomst zelf warmte produceren met behulp van een nieuwe biowarmtecentrale (BWC), de van NUON overgenomen HWC en een nieuw te bouwen tweede HWC. Daarmee ontwikkelt SVP zich tot een integraal warmtebedrijf, met ketenoptimalisatie van warmteproductie tot aan levering bij de eindgebruikers. SVP heeft de warmteproductie in Purmerend in sterke mate verduurzaamd en de leveringszekerheid aan haar afnemers is gegarandeerd.

 

De opdracht

Powerspex levert en installeert het supervisory control system (SCS, een overkoepelende besturing voor de warmteverdeling over verschillende locaties) voor de warmteproductie ten behoeve van Stadsverwarming Purmerend B.V. De leveromvang omvat het ontwerpen, de programmering, de installatie en inbedrijfstelling van het supervisory control system voor de warmteproductie. Powerspex bouwt dit control systeem op basis van Siemens PCS7. Voor het opzetten van de software zal gebruik gemaakt worden van de PCS7 Advanced Process Library (APL).

Tevens zullen door Powerspex de van NUON overgenomen locaties opnieuw geautomatiseerd worden zodat deze opgenomen kunnen worden in het SCS. Ook zal hier gekeken worden naar de huidige status voor onbemand bedrijf.

Back To Top