Ga naar hoofdinhoud

Bij de oplevering van projecten spelen het testen, inbedrijfstellen en service een belangrijke rol. De engineering wordt afgerond met een FAT, waarbij de werkzaamheden van de kastenbouwer en de software engineer worden afgenomen aan de hand van een inspectietestplan (ITP).

Op de bouw heeft de montagegroep de verplichting haar werk met een geslaagde kabel- of looptest op te leveren, waarna de software engineer de functionaliteit in het veld gaat testen en samen met de procesbouwer de installatie in bedrijf gaat nemen. Heeft de klant geen specifieke wensen dan hanteren wij de EN-norm voor het testen en afnemen van onze werkzaamheden.

Onze softwareprojecten kunnen wij vrijwel 100% tijdens de engineering testen omdat wij in staat zijn elk proces te modelleren. Hierdoor kunnen optimalisaties en verbeteringen uitgevoerd worden, waar men veelal in de praktijk of niet aan toe komt, of die naderhand niet meer mogelijk zijn.

Meer weten over:

Factory Acceptance Test
In onze werkplaats beschikken wij over een speciaal ingerichte testruimte, waar de besturingskasten worden afgenomen. Het automatiseringssysteem kan volledig getest worden op functionaliteit. Dit kan door het systeem te verbinden met een simulator, of op de conventionele wijze: alle in- en uitgangen worden dan aangesloten op potmeters, schakelaars, aanwijzers en lampen. Na een geslaagde test wordt het protocol opgesteld, en wordt alles gereed gemaakt voor verzending.

Site Acceptance Test / Site Integration Test
Na ontvangst op de bouw (SAT) wordt het automatiseringsysteem op de bouw geplaatst en elektrisch aangesloten, waarna de SIT volgens de EN-normen wordt afgenomen.

Na de SAT worden de looptesten uitgevoerd. Naast het controleren van de elektrische loop zijn onze monteurs in staat de instrumentatie te testen en juist in te stellen of te kalibreren. Hiervoor hebben wij alle kennis en testapparatuur beschikbaar.

Voor het testen en inbedrijfstellen zijn wij uitgerust met testapparatuur zoals druk- en temperatuur-kalibratiesystemen, kennis van de benodigde instrumentatie, drukpompen voor het testen van de procesaansluitingen, emissie meetapparatuur, enz.

Voor het kalibreren maken wij gebruik van Intecal of Beamex CMS.

Back To Top