Ga naar hoofdinhoud

In onze werkplaats zijn wij toegerust om op professionele wijze onze eigen automatisering- en voedingskasten (MCC’s) te assembleren.

Na het bouwen van de kasten in onze werkplaats gaat onze montagegroep naar de bouw. Montage wordt veelal door eigen personeel uitgevoerd. Onze monteurs zijn uitgerust met alle benodigde gereedschappen, toegerust met opleidingen en ervaring om deze montagewerkzaamheden professioneel uit te kunnen voeren, inclusief het testen en afnemen van deze werkzaamheden, en in het bezit van certificaten Asbestherkenning en BHV.

Meer weten over:

Powerspex is een groep van ca. 70 personeelsleden waarvan ongeveer 1/3 bestaat uit praktisch geschoolde medewerkers. In onze werkplaats zijn wij toegerust om op professionele wijze onze eigen besturingskasten en laagspanning-verdeelkasten(MCC’s) te bouwen.

Engineering en uitvoering zitten naast elkaar, waardoor de kwaliteit en voortgang continue bewaakt en begeleid kan worden. Hierdoor zijn wij in staat snel in te springen op wensen en planningsvraagstukken, en kunnen wij een project Turn Key opleveren.

Wij merken dat hierdoor onze kwaliteit hoger is dan dat wij zouden kunnen realiseren bij uitbesteding. Onze werkplaats is tevens ATEX-gecertificeerd en uitgerust met testapparatuur.

Daarnaast zien wij dat de kwaliteit en het enthousiasme van ons personeel hoog is. Jonge medewerkers worden in de praktijk opgeleid en ontwikkelen zich tot ervaren krachten in zowel praktische als engineeringswerkzaamheden.

Op de bouw wordt alles door ons eigen personeel samengebouwd en aangesloten. Onze montage-medewerkers hebben het IECEX05 persoonscertificaat, en daarnaast beschikt ons personeel en ons bedrijf over de benodigde VCA**-, BHV- en vaktechnisch benodigde certificaten.

Vanuit onze jarenlange ervaring zijn wij in staat zeer complexe bouwen te leiden. Zo hebben wij bouwplaatsleiders die grote bouwen begeleiden voor elektra en instrumentatie. In de loop der jaren hebben wij een programma ontwikkeld met daarin de voortgang van de diverse werkzaamheden zoals kabelbaan monteren, instrumentatie plaatsen, instrumentatie proceszijdig aansluiten, kabels leggen, kabels aansluiten, testen en de diverse afname protocollen.

Voorbeeldprojecten: Enecogen 2 -montage meet- en regel inclusief bekabeling en aansluiten van twee installaties met een totaal opgesteld elektrisch vermogen van 870 MW. Doorlooptijd 7 maanden op de bouw en 7 maanden voorbereiding; NUON, stadsverwarming Utrecht – 11 lokale installaties opnieuw bekabelen en verbinden naar de centrale wacht: hiervoor is een glasvezelnetwerk met alle bijkomende engineering geïnstalleerd; Biomassavergistingsprojecten voor HoSt: – in binnen- en buitenland hebben wij voor diverse biomassavergistingsprojecten de E&I-montage verricht. Deze installaties hebben ca. 500 tot 1.000 I/O punten.

Een groot aantal van onze monteurs is gespecialiseerd in het monteren van instrumentatie. Wij hebben ervaring in de verschillende montagewijzen van water-, stoom-, lucht- en rookgasmetingen. Het aanbrengen van expansiebalgen in hoge temperatuur impulsleidingen vereist inzicht en ervaring net als het op het juiste afschot leggen van de leidingen.

Wij hebben ervaring met relatief kleine tot heel grote projecten waarin de coördinatie, voortgangsbewaking en organisatievermogen een belangrijke rol spelen.

Grote projecten zijn: Enecogen, Pego Portugal, Mugaizna.

Naast het plaatsen en monteren van de instrumentatie zijn onze monteurs ervaren in het bekabelen en elektrisch aansluiten van de instrumentatie. Kleinere projecten worden vaak door een ploeg van Powerspex zelf uitgevoerd. Bij grotere projecten leveren wij de bouwleiding en voeren de werkzaamheden uit met collega-bedrijven. Wij hebben internationale ervaring en relaties waarmee deze projecten worden uitgevoerd.

Back To Top