Ga naar hoofdinhoud

Kwaliteit, vakbekwaamheid en veiligheid zijn voor Powerspex erg belangrijk, en daarom worden onze medewerkers voortdurend opgeleid en getraind. De organisatie werkt volgens onderstaande normen.

Kwaliteit: ISO 9001:2015

Het  gecertificeerde kwaliteitsmanagementsysteem van Powerspex is gebaseerd op de norm ISO 9001:2015.

Milieu: ISO 14001:2015

Aanvullende op het kwaliteitsmanagementsysteem is de organisatie ook gecertificeerd voor ISO 14001:2015. Powerspex streeft naar het voorkomen van milieuschades en is in staat milieuprestaties continu te verbeteren.

ATEX – NEN-EN-ISO/IEC 80079-34:2011

Dé richtlijn voor explosiegevaarlijke omgevingen. Het voorkomen van een gasexplosie of stofexplosie staat centraal in de richtlijnen van ATEX. Lees meer

De ATEX-norm is niet alleen gericht op preventie, maar ook op beheersing van de gevolgen tijdens en na een explosie. De beheersing van de risico’s wordt vastgelegd in een Explosieveiligheidsdocument (EVD) van ATEX.

Op basis van de norm NEN-EN-ISO/IEC 80079-34:2011 is de werkplaats van Powerspex door DEKRA ATEX/IECEx-gecertificeerd voor het borgen van kwaliteit bij de productie van apparaten en beveiligingssystemen bedoeld voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen, volgens de regelingen 2014/34 EC (ATEX) en IECEx (Ex certified facility). Powerspex kan en mag derhalve zelf gecertificeerde explosieveilige panelen en klemmenkasten bouwen, zone 1 en zone 2, voor gas en stof, Ex e, Ex i, Ex p, Ex d en Ex tD.

Daarnaast zijn een aantal medewerkers van Powerspex IECEx gecertificeerd (Ex certified persons).

VCA**

Op basis van haar VGM-beheersysteem is Powerspex VCA** gecertificeerd.
Alle werkzaamheden worden verricht volgens deze kwaliteitsnormen.

Siemens PCS certificaat

Certified – The company is a certified Partner and is authorized to use the name Siemens Solution
Partner – Automation Drives.

Back To Top