Kwaliteit, vakbekwaamheid en veiligheid zijn voor Powerspex erg belangrijk, en daarom worden onze medewerkers voortdurend opgeleid en getraind. De organisatie werkt volgens onderstaande normen.

Kwaliteit – ISO 9001:2015

Het  gecertificeerde kwaliteitsmanagementsysteem van  Powerspex is gebaseerd op de norm ISO 9001:2015.

ATEX – NEN-EN-ISO/IEC 80079-34:2011

ATEX certificering is dé richtlijn voor explosiegevaarlijke omgevingen. Het voorkomen van een gasexplosie of stofexplosie staat centraal in de richtlijnen van ATEX. De ATEX-norm is niet alleen gericht op preventie, maar ook op beheersing van de gevolgen tijdens en na een explosie. De beheersing van de risico’s wordt vastgelegd in een Explosieveiligheidsdocument (EVD) van ATEX.

Op basis van de norm NEN-EN-ISO/IEC 80079-34:2011 is de werkplaats van Powerspex door DEKRA ATEX/IECEx-gecertificeerd voor het borgen van kwaliteit bij de productie van apparaten en beveiligingssystemen bedoeld voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen, volgens de regelingen 2014/34 EC (ATEX) en IECEx (Ex certified facility). Powerspex kan en mag derhalve zelf gecertificeerde explosieveilige panelen en klemmenkasten bouwen, zone 1 en zone 2, voor gas en stof, Ex e, Ex i, Ex p, Ex d en Ex tD.

Daarnaast zijn een aantal medewerkers van Powerspex IECEx gecertificeerd (Ex certified persons).

VCA**
Op basis van haar VGM-beheersysteem is Powerspex VCA** gecertificeerd.

Alle werkzaamheden worden verricht volgens deze kwaliteitsnormen.
VCA